Arkitekt förskola Osby
Nybyggnad

Örkened förskola och matsal

Nybyggnad

Örkened förskola och matsal

Arkitektkontoret fick uppdraget att rita en ny förskola med 8 avdelningar samt ny matsal med tillagningskök för förskola och skola. Planering av utemiljön ingick även i uppdraget.

Förskolans nybyggnad är väl sammanhållen i två plan. Varje plan innehåller fyra avdelningar med gemensamma ytor för aktivitet och kommunikation. Allt detta är samlat kring en rymlig och grön innergård. Innergården för in det gröna i byggnaden och ger en trygg plats för utevila. Alla avdelningar har egen entré och merparten av vistelserummen har dagsljus från två håll.

Byggnadens fasad återspeglar traktens identitet med skog och natur. Matsalsbyggnaden har en annorlunda karaktär med stora glasfasader som låter dagsljus strömma in i den stora öppna lokalen. Byggnadernas skräddarsydda lösningar och höga kvalité är en produkt av ett välfungerande samarbete mellan beställare, brukare och arkitekt.

Plats

Lönsboda

Typ

Nybyggnad

Beställare

Osby kommun

  • Plats : Lönsboda
  • Typ : Nybyggnad
  • Beställare : Osby kommun

« Tillbaka till projekt